I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi.
KONTAKT     kontakt@iwcff.dk    Skriv for at modtage opkald
 • Events, Social Dining & Mad i fællesskab

  Jeg tilbyder events med mad og madlavning. Posemiddage, kokkeskoler og mad i fællesskab. Alt med det sociale og det gastronomiske i centrum!

  Læs mere

 • Sæson 18-19

  Det er tid til at booke sæson 2018 til 2019
  Der er begrænsede antal datoer mulige til bryllupper, julefrokoster og alt det andet gode!

  Læs mere

 • Kogemand

  Jeg laver hver gang en personlig menu præcis til dit selskab. Jeg laver maden i dit køkken - udarbejdet udfra dit budget og dine ønsker.

  Læs mere

 • Små Bidder På Fade

  Har du lyst til et alternativ til saltstængerne til din reception, premiere eller fernisering? Jeg kan hjælpe!

  Læs mere

 • Samarbejde

  Jeg er altid åben for samarbejde med sjove mennesker!
  Events & mærkelige madkonstellationer - og alt muligt andet!

  Læs mere

 • Følg med på bloggen

  Læs med!
  Opskrifter, projekter, oplevelser og inspiration...

  Læs med!

 • IWCFF går Øko!

  Lokalt, nærhed, milø, dyrevelfærd og meget bedre smag!

  Læs mere

 • Hyr mig som bartender

  Jeg laver såvel klassiske cocktails som egne kreationer.
  Altid med kvalitetsspiritus, egne sirupper og friske råvarer.

  Læs mere

FRA BLOGGEN

svampedeller1 01

En ret der er lavet ved flere lejligheder til posemiddagene. I flere forskellige afskygninger.
Lavet ordentligt - og uden for meget mel, smager de virkelig godt. En ren umami-bombe. Det er vigtigt at få struktur og ordentlig stegeskorpe på svampefrikadellerne.

712px Poisson lune Edited

I oktober 2014 var jeg ti dage i New York. På de ti dage lykkedes det mig at få fem madlavninger. Den sidste aften lavede jeg en posemiddag lige ved Ground Zero på Manhattan.

candyfloss1 lille

I årene der er gået med IWCFF og Posemiddage i særdeleshed er der frembragt mange retter - ofte er de stykket sammen udfra hvad der umiddelbart passer sammen. Andre gange er de direkte inspirerede af andre retter -

...

DSC 1901
Stage Dining 2018 // Foto: Kristian Ryberg Johansen

Sommerferien er ved at nærme sig slutningen - og nu prøver jeg igen med en ugentlig opskrift. For en måneds tid siden, var jeg med til at lave en 6

...

fjordreje small

Jeg har tidligere nævnt, at jeg skruer ned for blusset den kommende tid. Det gør jeg fordi jeg (forhåbentlig) skal i gang med at studere Natur- og kulturformidling fra

...

chickenstock small

Hønsefond er nemt at lave. Og er et universalprodukt i madlavning. Jeg laver det altid på slump, hvorfor dette ikke er en opskrift i klassisk forstand - men mere en beskrivelse af fremgangsmåde.

fideos 01 small

Det her er en opskrift jeg gravede frem, da jeg underviste i middelhavskøkkenet på afbud. Det er en lidt pudsig opskrift. Spansk - men trækker tråde til Afrika og Asien. Der er noget helt i gennem skizofrent over den - men den fungerer

...

stagedining

Jeg er helt vildt glad og stolt over at være med til årets Stage Dining på Roskilde Festival sammen med en masse virkelig spændende mennesker.

koldskaal

Jeg elsker koldskål. Og jeg kan spise selv de værste købekoldskål på markedet i mangel af bedre, hvis det er.
Men. Koldskål er ikke svært at lave. Og det smager altid bedre end købeudgaverne. Også de gode af

...

meatballs

Jeg tror at det hér er noget af det bedste comfort food jeg overhovedet kan få. De seneste år er jeg blevet mere og mere glad for god linguine. Det er min go to pasta. Den har struktur og jeg kan virkelig godt lide den mundfølelse den har. Ofte

...

fries small

En sprød pommes frites er en ret fantastisk spise. Og når den er lavet godt, hæver den sig fra junk food, til noget der ligger luftlag over. Og ja - den skal i frituren. Og friture er en helt legal tilberedning! ;)
Når man koger pommes

...

bearnaise 01 small

Mange vil kalde bearnaisen kongesovsen. Og den smager sgu også godt sammen med feks. en god bøf, ...

IMG 20140810 174019 1024x1024

Min far er ret glad for kylling. Man kan være rimelig sikker på at det er på menuen mindst én gang når man er på besøg. Min mor serverer til gengæld lammefrikasé minimum én gang i løbet af et besøg. Det er de der små ting éns forældre gør. Når jeg har mine piger kan man til gengæld være ret sikker på at spaghetti bolognese er på bordet. Ja – mindst en gang.

Nu skulle vi så have kylling for anden gang. Og det er en velsmagende spise – men det kunne også være sjovt at gøre noget andet med den, end bare at proppe den i ovnen.

Røget kylling
Min far har leget lidt med at ryge kyllinger før. Og han ryger i det hele taget mange ting. Det hænger sammen med at han bor lige ned til en forholdsvis fiskeholdig fjord. Ikke at kyllingerne kommer fra fjorden – men en del fisk kommer i løbet af året over rygesmuldet. Desuden har min far fra tid til anden høns. Og de har så også, nogle af dem, delt skæbne med fiskene.
En kylling er lidt mere tricky. Den er fastere i kødet, og fylder mere. Så det er altid lidt af et forsøg, når man går i gang med sådan en fætter. Især når rygefaciliteterne er så som så.
Min far har sådan et rør man kan ryge ting i. I bunden er der en plade hvorpå man lægger rygesmuldet – og under den sætter man en spritprimus. Foroven i røret er der en anordning, man kan hænge ting i.

rygeovn 720x1024
Min fars rygeovn. Foto: Thomas Aaby Berdal

Vi startede rimelig tidligt. Børnene var der – og vi ville gerne spise i nogenlunde tid. Vi hænger kyllingen i anordningen og får sat gang i ovnen. Det blæser meget – og ovnen er ikke helt tæt nok, hvorfor ilden jævnligt går ud. Og ovnen bliver meget hurtigt kold. Det var med andre ord en lidt omstændig affære. Desuden skulle der jævnligt tilsættes nyt rygesmuld. Men hold nu kæft, hvor det duftede!

IMG 20140810 174019 1024x1024
Kylling klar til rygning. Foto: Thomas Aaby Berdal

Jeg tror at kyllingen fik lov at hænge i ovnen i tre timer. Så lidt sen aftensmad blev det alligevel – og ungerne måtte få lidt rugbrød i ventetiden.

Fordi ovnen ikke bliver særlig varm, var jeg nødt til at efterstege kyllingen i ovnen for at opnå en ordentlig kernetemperatur. Klar saft og alt det der. Men resultatet blev helt anstændigt. Skindet bliver sejt – næsten læderagtigt. Og det er nok lidt en smagssag om man har lyst til at spise det. Visse dele af kyllingen var super saftig. Og andre steder var den blevet lidt tør. Men alt i alt meget velsmagende med tilpas røgsmag.

Hvis du har erfaring med rygning af fjerkræ, hører jeg meget gerne om det i kommentarfeltet herunder. Tips og tricks modtages med kyshånd!

IMG 20140810 211728 1024x1024
Færdigrøget kylling. Nu skal den lige en tur i ovnen for at få en ordentlig kernetemperatur. Foto: Thomas Aaby Berdal

Bagt rødbede
Vi holdt tilbehøret simpelt. Det var ok at det hele blev lidt rustikt. Jeg hev nogle rødbeder op fra haven, skrællede dem, vendte dem forskellige krydderurter. Basilikum og appelsintimian ligeledes fra haven. Desuden fik de lidt olie, citronsaft, balsamico, salt og peber. Rødbederne blev bagt i ovnen ved 175 grader i ca. en time (eller til de er møre).

IMG 20140810 183332 1024x1024
Rødbeder fra haven. Foto: Thomas Aaby Berdal

Rugbrødscroutoner
For lige at tilføje noget substans, når der ikke var så meget tilbehør, skar jeg lidt rugbrød i tern. Og stegte dem i en blanding af klaret smør, rapsolie, hvidløg, salt og peber. Det var ret lækkert med en knasende lille ting ved siden af det lyse kyllingekød og de bagte, møre rødbeder.

Hønsesalat på røget kylling og regnbueørredsalat
En af de andre dage, havde vi lavet en ovnbagt regnbueørred, som min far havde fanget (en stor gut på fire kg. – altså fisken. Min far er ikke særlig stor, men han vejer nu alligevel mere end fire kg.) som nu lå i køleskabet. Desuden var der også en fin rest røget kylling tilbage fra fjerkræ-ryge-forsøget. Kyllingen havde jeg pakket i et par fryseposer, sammen med dens egen sky. Så jeg besluttede at lave salater med dem, som kunne spises på rugbrød som en let aftensmad.

Jeg lavede først grundsovsen, som jeg ville bruge til begge salater. Den bestod af ca. 2 dl. mayonaise, ca. 4 dl. yoghurt, 2 spsk. dijonsennep, saften af en citron, salt og peber. Det hele røres sammen til en jævn masse.

Så plukkede jeg kødet af kyllingen. Og af regnbueørreden.

Til kyllingen havde jeg plukket følgende krydderurter, som jeg hakkede fint: Basilikum og citronmelisse. En god håndfuld. Og til fisken havde jeg plukket flere af de krydderurter, som den til start var blevet bagt med. Kobberfennikel og vild kørvel.

Og så er det bare blande-blande, til man har ønskede konsistens. Det smagte helt vildt godt. Jeg var især glad for hønsesalaten, der havde tydelige noter fra rygningen dagen før.
Min yngste datter ville dog heller have en mad med makrel i tomat (og mayonaise, ikke at forglemme)…

IMG 20140811 211509 1024x1024
Hønsesalat og regnbueørredsalat. Foto: Thomas Aaby Berdal


Læs desuden "I farfars have 1"

 

Til toppen