I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi.
KONTAKT     kontakt@iwcff.dk    Skriv for at modtage opkald

dukkah cropped 01

Dukkah er en slags "tør" dressing. Den kan bruges som dyppelse til brød sammen med en god olivenolie - eller som drys til salat eller kød.
Så vidt jeg er orienteret er dukkah/duqqa en nordafrikansk spise, hvor der primært bruges hasselnødder og forskellige krydderier. F.eks. spidskommen, fennikelfrø, stjerneanis, korianderfrø, kanel osv.

Jeg bruger lidt det jeg har. Men kan især godt lide at der kommer valnødder i, fordi de giver lidt kant til smagen. Jeg laver den som oftest ret enkelt. Blot med spidskommen, salt og peber. Men man kan eksperimentere som man har lyst.

Dukkah, 4 prs.
(der bliver rigeligt - og det kan gemmes i ganske lang tid)

1 dl. mandler
1 dl. valnødder
1/2 dl. græskarkerner
1/2 dl. sesamfrø
1/2 dl. blå birkes
Salt, peber og spidskommen efter smag.

Alle ingredienserne kværnes i en morter, krydderkværn, blender eller hvad man nu har til rådighed. Man kan også bare hakke det hele fint - men det tager bare så satans lang tid. Eller komme ingredienserne i en frysepose og banke det hele i smadder (men det grisser forfærdeligt ;))...
Den kværnede nødde/kernemasse ristes herefter på en pande til det har taget en mørkebrun farve - men det må ikke brænde på. og smages (forsigtig - det er sindssygt varmt) til med salt, peber og de krydderier man ønsker. I dette tifælde blot spidskommen.

Server med en god olivenolie, lidt knust chili og godt brød. Eller brug den som drys på fx. salat eller lagtidsbrasisseret, krydret lam. Gerne sammen med min chilisauce og koriandersauce.

Velbekomme!

Til toppen