I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi.
KONTAKT     kontakt@iwcff.dk   +45 6177 1457  

jomfruhummer

Dette er en opfølgning til mine indlæg d. 23.01.2018 og 04.01.2018. Jeg manglede at runde det af.
For hvad er det egentlig jeg tilbyder nu, hvor jeg har proklameret at jeg lægger stilen om. Søger tilbage til det oprindelige, uddanner mig - og skruer ned for selskaberne.

I korte træk kan jeg stadig det hele. Også selskaber.
Mine to tidligere indlæg har ikke været ment som en afmontering af alt hvad jeg laver. Men som udtryk for en omprioritering.

Hvad er det selskaber kan? Og hvorfor skal de tages så alvorligt? Hvorfor fortsætter jeg med dem? Omend I begrænset omfang. Når de nu alle som én er enormt krævende at gennemføre.
Selskabsmad er fysisk og mentalt enormt krævende. Maden til en stor fest er et kerneelement for at festen skal blive en god oplevelse for gæster og værter. Det alene er nok til at det skal tages alvorligt.
Selskabsmaden er spændende og interessant, fordi man som kogemand står midt i det hele. Man fornemmer hele opbygningen af det der i nogle tilfælde er folks største aften.
Maden skal desuden gerne kunne gøre lidt mere end bare at gøre folk mætte. Der skal være en oplevelse i det. Selv i det velkendte, må der gerne være en lille overraskelse.
Det ekstreme i at skulle få alt til at gå op, når man, ofte alene, skal lave mange retter til rigtig mange mennesker. På stedet. I et ukendt køkken. Det er altid en kamp mod tiden og de altid tilstedeværende overraskelser og ubekendte. Hvordan opfører ovnen og komfuret sig? Hvor effektiv er kølen? Fryseren? Hvilke hensyn er der at tage? Kan man få gæsterne til at kunne lide noget, de ikke troede at de kunne lide? Og så mængderne og få maden på bordene i rette tid.
Går det hele op? Den sitren der altid er i kroppen. Den evige kamp mod tiden og omstændighederne. Og at alligevel få enderne til at mødes. Man er lidt høj bagefter.

Men hvorfor så skrue ned? Når det nu er sådan et kick?

Stressniveuet er virkelig højt og det føles som om man har været på flere dages druk i dagene efter sådan et selskab. Derfor må disse massive madlavninger ikke være det primære i min forretning. Omvendt er de også sjove, udfordrende og en styrkeprøve. Hver gang. Det er kreativt, fordi jeg hver gang skal finde på en menu, tilpasset det konkrete selskab. Og nervepirrende fordi der er alle de ubekendte.

Jeg skruer ned og fokuserer på de mere sociale og oplevelsesbetonede spiseoplevelser. Og min kommende uddannelse.
Men jeg vil meget gerne stadig lave mad til selskaber fra tid til anden. Bryllupperne, fødselsdagene, konfirmationerne, polterabenderne, firmafesterne. You name it. Eller receptioner med mindre serveringer. Kun fantasien sætter grænser.
Jeg sætter en ære i at designe en menu med udgangspunkt i de vilkår der tilstede. Økonomisk, praktisk og logistisk. Jeg synes nogen gange at jeg gør det umulige muligt.

Slutteligt. Henvend dig endeligt stadig, hvis du skal holde et arrangement med mad. Og - jeg er mere tilbøjelig til at sige ja tak, hvis du er ude i god tid ;)

 

Til toppen