I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi.
KONTAKT     kontakt@iwcff.dk   +45 6177 1457  

koldskaal

Jeg elsker koldskål. Og jeg kan spise selv de værste købekoldskål på markedet i mangel af bedre, hvis det er.
Men. Koldskål er ikke svært at lave. Og det smager altid bedre end købeudgaverne. Også de gode af slagsen.
Jeg er vild med den helt klassiske koldskål med kammerjunker og evt. mågeklatter.

meatballs

Jeg tror at det hér er noget af det bedste comfort food jeg overhovedet kan få. De seneste år er jeg blevet mere og mere glad for god linguine. Det er min go to pasta. Den har struktur og jeg kan virkelig godt lide den mundfølelse den har. Ofte bliver den brugt til pastaretter med fisk og skaldyr. Men jeg synes at den er helt på sin plads hér også.

fries small

En sprød pommes frites er en ret fantastisk spise. Og når den er lavet godt, hæver den sig fra junk food, til noget der ligger luftlag over. Og ja - den skal i frituren. Og friture er en helt legal tilberedning! ;)
Når man koger pommes frites over tre gange, er det nemmere at opnå den sprøde skal og det bløde indre. Du skal bruge kartofler med meget stivelse og ikke så meget vand. Bagekartofler er perfekte.

bearnaise 01 small

Mange vil kalde bearnaisen kongesovsen. Og den smager sgu også godt sammen med feks. en god bøf, syltede rødløg og hjemmelavede pommes frites.
Den hjemmelavede smager altid bedre end Knorrs eller én fra glas. Altid! Sauce Bearnaise er en syrlig, lun, fed og cremet sauce. Kraftfuldt smagende af især estragon. Og underbygget af kørvel, hvis man er til det (og det er jeg!).

gravy manip 01 small

Sauce Espagnole er den brune sovs' moder. Det er én af grundsaucerne og helt klassisk. Bemærk at den tager lang tid at lave. Du skal starte senest dagen før den skal serveres og der er flere processer i den. Følgende opskrift er en blanding af min, Escoffiers og Brødrene Prices.
Det er måske helligbrøde - men det er en sauce man kan slumpe sig lidt frem til. Smag og juster!

rødløg small

Syltede rødløg går deres sejrgang i øjeblikket. De er et must (nærmest) på tacos. De kan bruges i burgers, i salater, som tilbehør til steg eller bøf. De er lækre, dekorative og helt utroligt nemme at lave. Der er mange måder at lave dem på. Jeg laver dem sådan hér.

dukkah cropped 01

Dukkah er en slags "tør" dressing. Den kan bruges som dyppelse til brød sammen med en god olivenolie - eller som drys til salat eller kød.
Så vidt jeg er orienteret er dukkah/duqqa en nordafrikansk spise, hvor der primært bruges hasselnødder og forskellige krydderier. F.eks. spidskommen, fennikelfrø, stjerneanis, korianderfrø, kanel osv.

koriander small

Jeg har meget ofte lavet denne hurtige, kolde koriandersauce. Som tilbehør til mange forskellige ting.
Jeg er især vild med den sammen med lam - og evt. min chilisauce og dukkah. Den er meget frisk og løst baseret på indisk myntesauce.

Til toppen